Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
MaxMember

Stabilitate pentru viitor

Membru Bizoo de 15 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
1 pareri

Geocompozit planar Enkadrain Wide

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
GEOCOMPOZIT PLANARÂ Â ENKADRAIN
Out Of stock
Descriere
Informatii produs

Enkadrain Wide este un geocompozit cu aplicatii multiple si de incredere, pentru o paleta larga de arii.

La folosirea Enkadrain Wide la gropile de deseuri, este folosit ca si un strat de drenare in partea de sus al invelisului de membrana si ca un strat de ventilatie al gazului in partea de jos al stratului intermediar de invelis.

Enkadrain Wide sa dovedit foarte util si la
Terasamente foarte largi ca un strat de drenare,
in dedesubtul acoperisurilor de gradini/ verzi,
la pavarile de parcare si sub fundatiile de dale.

Aplicatii ale Enkadrain WIDE

•La drenarea apelor din gropile de deseuri
•Inlocuirea de sisteme de drenaj mineral/ pietris traditional
•Eliminarea apei de pe suprafete foarte mare
•Drenarea terasamentelor

Descriere produs:

In cel mai mare proiect de comanda pina in ziua de azi, de material geocompozit pt drenare de peste 1.000.000m2, a fost folosit Enkadrain Wide, la terenul de la Tsuen Kwan O, din Hong Kong. Lucrand cu un termen de executie foarte restrins, inginerii de la Colbond au realizat un produs nou special pentru aceasta lucrare, cu un miez central de 6mm de Enkadrain Wide, pt a corespunde cerintelor Swire Sita. Specificatiile cerute erau sa fie apa descarcata si drenata la un nivel foarte ridicat. Invelisurile de straturi cu o grosime 0.3m, cu o membrana pusa deasupra acetora. Acest strat a fost acoperit cu 0.5m umplutura la nivelul superior. In partea superiaora a membranei texturate, trebuia instalat un sistem de drenaj pt a asigura ca apa provenita de la ploaie sa nu patrunda in straturile de baza, destabilizand-o astfel. Pt ca acest strat de drenare este critic la proiectare, cerintele au fost foarte stricte.

Panta terenului era in general 1:8 (Vertical:Orizontal), dar in unele locuri acestea deveeau abrupte, de 1:3. In aceste locuri cerintele de stabilitate erau foarte severe.

Acest pante abrupte au rezultat la cerintele de proectare pt o rata de scurgere de 0.7l/s.m, la o transmitivitate de 2.2 E-3 m2/s, la un gradient hidraulic de 0.33 si o incarcare a presiunii de 35kPa. Mai departe a fost cerut si o deschidere pori, O90 de 135microni. Frictiunea dintre membrane si Enkadrain Wide trebuia sa fie suficienta pt a asigura o stabilitate al intreguluistrat de invelis al pantei. Avind toate aceste data, inginerii de la Colbond au ales Enkadrain Wide pt terenul de la TKO, Hong Kong.
Astfel, prodsul rezultat era format din 2 geotextile netesute de 200gr/m2, cu o grosime de 2mm si o forta de 8.5kN/m

Suprafata drenata de apa a fost colectata apoi in tevi cu diametrul de 250mm la intervale de 20m. Apa colectata de matrice a fost colectata in acelasi mod si transportata in mare.
Astfel a fost realizat proiectul de 1.000.000m2.
Desigur acesta este doar unul dintre multitudinea de proiecte unde s-a folosit Enkadrain Wide este foarte util in constructia de gropi de deseuri. In acest caz se poate realiza o grosime a stratului de eliminare al apei mult mai mic, reducand astfel grosimea cu pietris de 30cm, economisind spatiul necesar pt depozitarea gunoiului. In acest fel creste volumul gunoiului ce se poate depozita in groapa.

Enkadrain Wide este format in zig-zag, cu o forma in “V”, ceea ce-i confera o rezistenta foarte mare la presiunea aplicata pe toata suprafata, mai ales cand se foloseste la gropile de deseuri. Rolele de Enkadrain Wide sunt fabricate la latimea de 5m, iar sistemul de filtrare este cusut la miezul central de drenare. In acest fel se reduce peirderile de material iar manopera la instalare se reduce considerabil.

Enkadrain Wide poate fi montat si instalat in
aproape orice conditii meteorologice, fiind rezistent. Mai apoi Enkadrain Wide are o rezistenta mare la eforturile de forfecare, iar testele o demonstreza acest lucru. Avind aceasta caracteristica Enkadrain Wide se poate folosi la pante relativ abrupte, ori pe suprafata neteda ori pe suprafata grimturoasa al geomembranelor, sau asezate pe placile de bentonit.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura